Övrig information

INFORMATION

grimstalyan hundcenter, hundkurser

Information

 

  • Vi är godkända av Länsstyrelsen
  • Vi har F-skattsedel
  • Vi är försäkrade genom Svedea
  • Din hund ska vara vaccinerad och försäkrad
  • Vi tar emot löptikar
  • Vi tar endast emot kastrerade hanhundar

Hur tänker ni angående praktikanter?

Praktikanter är välkomna hos oss, dock inte för kortare perioder än tre månader, undantaget om det är inför anställning. Om vi kan hjälpa en människa ut i, eller tillbaka till arbetslivet så gör vi det mer än gärna.

Våra praktikanter arbetar aldrig ensamma och vi anpassar deras arbetsuppgifter utefter vad vi anser är lämpligt.

 

Tar ni emot alla hundar oavsett ras, åder och kön?

Vi tar emot alla hundar oavsett ras och ålder. Däremot är det viktigt att en ny hund passar in i någon av våra redan befintliga hundgrupper, av den anledningen använder vi oss inte av något kösystem. Vi följer Jordbruksverkets regler vad gäller antal och storlek på hundar per rum vilket kan göra att vi tvingas neka alltför stora hundar plats hos oss.

 

Vi tar emot tikar och kastrerade hanhundar. Väljer ni att ha er hanhund kemisk kastrerad ligger ett stort ansvar hos er som hundägare att se till att hunden kastreras igen innan chippet börjar tappa effekt. En kemiskt kastrerad hanhund som på hunddagiset uppvisar tecken på att kastreringschippet tappat effekt kan av säkerhetsskäl inte tas inte tas emot till dess nytt chip påvisat full effekt.

 

I mån av plats tar vi emot valpar, dock inte yngre än fyra månader. Vi lägger ned enormt mycket tid på en valp och anpassar deras dagar och rastningar utefter deras behov. Av den anledningen tar vi en extra avgift för hundar upp till och med att de fyller 12 månader (se vår prislista).

 

 

 

 

Varför ska jag välja Grimstalyan som dagis till min hund?

Förutom våra generösa öppettider och lugna miljö för hundarna har vi har fast anställd personal som arbetat här länge, de lär känna hundarna och deras personligheter väl. Vi har dynamiska hundgrupper där hundarna får utlopp för såväl lek som vila, allt efter sina behov. Vi försöker se möjligheter där andra hunddagis kanske ger upp. Behöver din hund lite extra hjälp för att trivas i dagismiljön så lägger vi ned den tid som krävs för att den ska få en ärlig chans att finna sig tillrätta hos oss.

 

Vi prioriterar alltid:

 

Hundarnas trivsel och trygghet: När vi sätter ihop hundgrupperna ser vi i första hand till dynamiken, hundarna ska trivas med sina kompisar på rummet utan att energinivån blir för hög. De får gärna leka med varandra, men det får aldrig riskera att gå över i allvar. Skulle vi uppleva att en hund inte trivs hos oss meddelar vi ägaren det, vi ser alltid till hundens bästa.

 

Hundägarens trygghet. Vi tar inte emot aggressiva hundar, er hund ska aldrig utsättas för onödiga risker. Skulle vi uppleva att er hund inte mår bra, eller någonting händer den under sin vistelse hos oss kontaktar vi er direkt. Vi har alltid att en öppen och ärlig kommunikation med er hundägare. Ni ska känna er trygga med att ha er hund hos oss.

 

Hundarnas promenader. För oss är det viktigt att hundarna får ordentliga promenader. Vi försöker hålla promenadgrupperna små så att alla hundar får den tid och plats de behöver för att hinna sniffa på intressanta dofter och uträtta sina behov. På förmiddagen får hundarna en längre promenad på ungefär en timme. På eftermiddagen går vi ut på en kortare rastningsrunda på ca 20-30 minuter. De hundar som av någon anledning inte ska gå långt erbjuder vi en kortare promenad. Vi försöker alltid anpassa utefter hundarnas behov.

 

Städning och hygien. Hundarnas vatten byts två gånger per dag. De hundar som äter lunch har sin egen matskål som diskas varje dag. Vi städar hunddagiset varje dag, dammsuger, torkar golv och väggar och byter smutsiga och blöta bäddar. Allt för att såväl hundar, kunder och personal ska trivas.

 

Som kund på Grimstalyan Hundcenter kan ni även få hjälp med passning av er hund under nätter och helger.