Ägare

ÄGARE

Mikaela Blomberg.


Mikaela Blomberg.

Grimstalyan slog upp portarna redan 2010.  Från och med november 2018 togs det över utav annan ägare här lades även hundcenter till i namnet. Från och med 1 september 2022 drivs Grimstalyan hundcenter vidare utav mig Mikaela Blomberg.  

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat ända sedan barnsben och jag har haft allt från häst, kanin, undulat och självklart hund. Min första hund var av rasen Finsk Lapphund som jag fick spendera hela 12 fina år tillsammans med. Vi tränande rallylydnad samt la en del spår i hennes yngre dagar. I dagens läge har jag äran att rå om en liten blandrastik som jag tog som en omplacering då hon var 9 månader. Har lagt ner väldigt mycket jobb för att få en sådan fin hund som hon är idag, då hon var en väldigt osäker liten tjej. Det är extra roligt när man får utvecklas tillsammans med sin hund och inse vikten av vad träning, kärlek och omvårdnad ger för resultat.


2012 var året då jag först kom i kontakt med hunddagis och fick mitt första jobb som hundskötare. Jag trivdes som fisken i vattnet och kände att detta var något som verkligen passade mig. Jag kände även att jag ville lära mig mer och bestämde mig för att utbilda mig till hunddagisföreståndarinna. Jag sökte in till hundutbildningsgruppen där jag som lärare hade David Selin (utbildningsansvarig), Carl Gustav Siwertsson (veterinär), Maria Wendt            (psykologkandidat) samt Maria Selin ( uppfödare). Utbildningen innehöll allt från hundens beteendebehov/berikning, hundens etologi, problemhundar, stress hos hund, smittspridning, djurskyddslagstiftningen, raskunskap samt enklare hundsjukvård. Nu hade jag allt man behöver för att en dag driva mitt eget hunddagis.  Jag arbetade kvar på det dåvarande hunddagiset fram till dess att det såldes. Därefter fick jag erbjudande att jobba på en hästgård. Där var jag under 1 års tid men kände sedan att jag längtade tillbaka till att jobba med just hund. Sökte jobb som hundskötare och fick inom kort komma tillbaka till det yrke jag trivs bäst med. Jag stannade på detta dagis i cirka 4 års tid och fick även tjänsten som verksamhetsansvarig. 


2020 tog jag en chansning och skickade in en ansökan till Grimstalyan Hundcenter då jag hört deras goda rykte och tyckte det verkade vara ett riktigt bra dagis. Jag fick tjänsten som hundskötare och som min magkänsla sagt var detta verkligen ett riktigt bra dagis och här har jag stannat.  Efter en tid fick jag tjänsten som verksamhetschef och nu fått erbjudandet att driva denna verksamhet vidare vilket ska bli en otroligt lärorik och spännande resa. Jag kommer under min första tid som ägare utav Grimstalyan hundcenter fortsätta att utbilda mig till bland annat hundinstruktör och därefter fortsätta utbilda mig för att hålla olika kurser i bland annat nose work och rallylydnad.  Jag har även planer att i framtiden utbilda mig inom hundtrim. Med mina 9 år i hundbranschen och lång erfarenhet i bagaget har jag äntligen kommit till punkten där jag fått mitt eget hunddagis som jag kommer driva vidare i samma anda som tidigare ägare.

 

Vi är kanske inte det största hunddagiset men vi strävar alltid efter att vara det bästa. Hos oss ska det vara tryggt att lämna sin bästa vän med personal som besitter lång erfarenhet av att jobba med hund. För mig är det viktigt att vara delaktig i den dagliga verksamheten för att skapa goda band till både hundägare och dagishundar. Jag vill även försäkra mig om att min personal trivs och verksamheten flyter på som den ska.

grimstalyan hundcenter, hundkurser

Grimstalyan på sociala medier

 

Följ oss gärna på facebook!

KONTAKTA OSS

Gulddragargränd 46, 16258 Vällingby

0722-198878

ÖPPETTIDER

 

Dagiset har öppet enlig nedanstående tider.

 

Måndag - Torsdag: 06:30 to 18:30

Fredag: 06:30 to 18:00