Ägare

ÄGARE

Frida Martinsson

 

Hunddagiset Grimstalyan öppnade 2010. Sedan november 2018 drivs det av mig, Frida Martinsson och fick då tillägget hundcenter då vi även bedriver kursverksamhet och problemhundsutredning.

 

Mitt djurintresse har jag haft med mig ända sedan barnsben.

Jag är uppvuxen med djur omkring mig, hästar, hundar, katter och får för att nämna några av de djurarter som funnits i familjen under åren.

 

1999 började jag arbeta på Tullverket där jag 2003 antogs som

hundförare. Under mina år som hundförare hann jag med två tjänstehundar, båda blev vid flera tillfällen nominerade till årets narkotikasökhund.

 

2012 fick jag och min dåvarande tjänstehund chansen att

representera Sverige i EM för narkotikasökande tullhundar i Österrike. Sverige fick sina främsta placeringar genom tiderna, jag och min hundförarkollega placerade oss på en hedrande tredjeplats i lagtävlingen och individuellt hamnade jag och min hund Toby på femteplats.

 

grimstalyan hundcenter, hundkurser

2012 var också året då jag blev heltidsanställd hundinstruktör inom Tullen. Som instruktör höll jag nationella grundkurser och vidareutbildningar för myndighetens ekipage, samt regelbundna träningar för ekipagen i den egna regionen. Jag utbildade även nyinköpta unghundar till färdiga narkotikasökhundar. Jag utbildade dem i allmänlydnad, lydnadsdressyr och sökdressyr till dess att de nådde den nivån som krävdes av en godkänd och certifierad narkotikasökhund.

 

Som en del av instruktörsarbetet har jag även arbetat som besiktningsman inom Tullen, vilket innebär att jag testat, bedömt och förordat hundar inför eventuellt inköp.

Numera har jag en springer spaniel som jag tränar och tävlar tillsammans med i lydnad, rallylydnad och Nose Work.

 

Alla dessa olika hundar och hundförare som jag har haft förmånen att få arbeta tillsammans med genom åren har givit mig mycket erfarenhet och kunskap, något som jag alltid kommer ha nytta av både inom dagis- och kursverksamhet.


Under åren har jag gått ett flertal utbildningar för tjänstehundar i Polisens, Försvarets och Tullverkets regi. Jag är även certifierad hundinstruktör för den privata marknaden samt certifierad hundpsykolog.

 

Som hundinstruktör och hundpsykolog brinner jag lite extra för problemlösning och utveckling av relationen mellan hund och ägare. En fin relation mellan hund och ägare gör hundägandet så mycket roligare!

För mig är det viktigt att vara delaktig i den dagliga verksamheten. Genom att vara närvarande lär jag känna både kunder och hundar och kan på så sätt erbjuda er en så bra och trygg tjänst som möjligt. Jag vill också försäkra mig om att mina medarbetare har det bra och att vi alla trivs på arbetsplatsen. Vi kanske inte är Västerorts största hunddagis, men min vision är att vi ska vara Västerorts bästa hunddagis. Kvalitet och omtanke går för mig alltid före kvanitet!